Wishlist 0
()
Ne pare rău!
Nu ai niciun produs în wishlist.
3 sfaturi de care trebuie să ții cont când amenajezi camera copiilor
3 sfaturi de care trebuie să ții cont când amenajezi camera copiilor

Ziua de 1 iunie este aproape și de aceea, ne-am îndreptat atenția spre camera copiilor și spre sistemele complete de mobilier special concepute pentru ei.

Există câteva caracteristici de care este important să țineți cont atunci când reamenajați camera celor mici dacă doriți să le stimulați creativitatea, dar și inteligența.

Spațiul de joacă vs spațiul de teme

Camera copiilor este spațiul lor de joacă, fortăreața lor imaginară, este locul unde își petrec cea mai mare parte din zi. Este și locul unde își fac temele și de aceea este important ca el să fie gândit corespunzător.

Atunci când amenajați camera copiilor încercați să creați o zonă dedicată temelor sau învățării și care să fie lipsită de elemente care ar putea să le distragă atenția. De exemplu, puteți poziționa biroul astfel încât colțul cu jucării sau Xbox-ul să nu fie în câmpul vizual al copilului dumneavoastră. Însă, separarea nu trebuie să fie totală.

Sistemul de mobilier Pinochio a fost conceput pe baza acestui principiu integrând biroul în paleta de culori, chiar dacă este poziționat strategic într-o parte față de celelalte piese de mobilier pentru a crea un spațiu de concentrare a atenției.


Culoarea = creativitate

Alegerea culorii pentru camera copiilor nu este atât de importantă. Ce este însă important este ca spațiul copiilor să fie amenajat în mai multe culori, să fie plin de viață și să ofere un spectacol pentru ochi.

Un spațiu colorat, cum este amenajarea Pinochio, stimulează privirea, creativitatea și inteligența.  De aceea, acest sistem de mobilier integrează și o bibliotecă cu rafturi colorate, care să fie la îndemâna copiilor. Statistic, copiii care au acces la o bibliotecă personală au în general rezultate mai bune la testele standardizate de la școală(1).1 Conform unui studiu realizat în 42 de țări.

Funcționalitate

Camera copiilor trebuie să fie un mediu lipsit de stres și de frustrări. Acest lucru se poate obține printr-un design funcțional al încăperii. O amenajare precum cea concepută în sistemul Pinochio cu print oferă în primul rând accesibilitate. Cum face asta?

De exemplu, poziționând sertarele în partea de jos a dulapului pentru a fi ușor de folosit atât de cei mari, cât și de cei mai mici. Sau poziționarea unei noptiere la capul patului și a unui întrerupător la îndemână pentru a putea stinge lumina din pat.


Aceste sfaturi după cum credem că v-ați dat seama, nu se aplică doar pentru camera copiilor, ci pentru orice spațiu interior pe care dorim să îl transformăm într-un loc creativ, productiv și care să minimizeze stresul.