Wishlist 0
()
Ne pare rău!
Nu ai niciun produs în wishlist.
Mobila pentru spațiile mici: provocări și creativitate
Mobila pentru spațiile mici: provocări și creativitate
În cultura japoneză modernă, spațiile mici sunt un dat pentru toată lumea. Apartamentele sunt minuscule, camerele niște cutii în care totul trebuie aranjat cu exactitate. Acest fapt i-a forțat să aibă o perspectivă minimalistă asupra vieții și să dezvolte o ingeniozitate aparte când vine vorba despre amenajările interioare. Pentru ei, creativitatea în spațiile mici este o necesitate. Pentru noi, o oportunitate.

Din fericire, noi, românii, avem casele și apartamentele mai spațioase și mai mari decât le au japonezii. Dar asta nu înseamnă că nu ne lovim din când în când de această provocare: cum să amenajezi un spațiu de cinci metri pătrați? Sau un living îngust? Sau un dormitor, astfel încât să poți pune în ele ceva mai mult decât un covor și un fotoliu, sau un pat și o noptieră?

Doriți să aflați răspunsurile la aceste întrebări, citiți în continuare și veți afla câteva trucuri simple.



Utilizează oglinzi.

Cât de simplu. Vrei să creezi impresia unui spațiu aerisit și larg, chiar dacă ai doar câțiva metri pătrați la dispoziție? Utilizează oglinzi în amenajarea ta sau mobilier cu reflexii de sticlă. Percepția va fi complet diferită. Fie că este vorba de hol, sau dormitor, folosind oglinzile într-un mod inteligent vei reuși să creezi impresia unor spații elegante și deschise.

Folosește eficient spațiile de deasupra capului.

Cea mai mare parte de spațiu neutilizat într-o încăpere se află de la doi metri în sus. Nu folosim partea de sus a pereților. Motivul este unul cât se poate de normal. Nu ne este la îndemână, nu ajungem ușor la acele zone. Dar dacă dorești să creezi un spațiu larg din acei câțiva metri pătrați pe care îi aveți trebuie să folosești fiecare bucățică din încăpere cu creativitate și să găsești soluții neconvenționale.

De aceea, folosește-te de dulapuri și rafturi suspendate și așează-le de jos până în tavan. Făcând astfel ocupi un perete, dar eliberezi altele două. Sau dacă pui și mai mult accentul pe mobilier suspendat, vei avea pereții liberi la nivelul ochiului, ceea ce va adăuga impresiei de deschidere a spațiului.


Nu totul trebuie să încapă într-o singură cameră.

De multe ori avem impresia că există standarde pentru cum ar trebui să arate o încăpere. Un living standard ar trebui să aibă cel puțin un colțar, o măsuță de cafea și mobilier pe tot peretele. Ieșiți din cutia aceasta și veți descoperi o lume plină de posibiliăți. Dacă livingul este mic, poate în loc de mobilă masivă folosiți doar o comodă sau rafturi, în loc de colțar, o canapea, sau două fotolii.

Cuvântul cheie pe care trebuie să îl urmăriți când amenajați este adaptare. Cum puteți adapta mobilierul care vă place la spațiul pe care îl aveți? Soluția se găsește în mobilierul modular, care vă oferă oportunitatea să alegeți corpurile de care aveți nevoie, să redimensionați și să construiți un living după nevoile voastre.

Răsfoiți puțin colecția noastră de livinguri modulare și veți observa cum funcționalitatea și eleganța merg mână în mână. Avem sisteme modulare cu un design într-o notă clasică cum este Geneva sau minimalistă cum este Galaxy.

Soluții există întotdeauna. Iar noi suntem aici să te ajutăm să îți amenajezi casa nu doar cu mobilier de calitate, ci și pe gustul tău. Dacă dorești să îți amenajezi spațiul într-un mod creativ, te așteptăm la Casa Rusu cu soluții modulare de cea mai bună calitate.