Wishlist 0
()
Ne pare rău!
Nu ai niciun produs în wishlist.
Măsuța de cafea, o scurtă istorie
Măsuța de cafea, o scurtă istorie

De ce au aparut masutele de cafea

Vrei să descoperi povestea măsuței de cafea?
Citește puțină istorie în articolul nostru și alege fabuloasele măsuțe Casa Rusu.

Contrar popularității măsuțelor de cafea, istoria lor e un lucru mai puțin cunoscut. Pare neobișnuit, dar la origine, măsuțele nu au fost create pentru funcționalitatea lor. Au fost mai degrabă construite pentru a crea un ambient plăcut, stilat și în ton cu vremurile, pentru a aduna oameni în jurul lor.Ei bine, vremurile s-au schimbat de la mijlocul anilor 1800 încoace, așa cum și piesele de mobilier au evoluat enorm. Primele măsuțe de cafea au fost proiectate și construite din lemn, în Anglia.

Măsuță din era Victoriană, imagine via Pinterest Pe teritoriul Europei, influențele Imperiului Otoman au atins și designul interior, iar ideea măsuței joase e posibil să fie inspirată din măsuțele pe care turcii le foloseau în grădinile de ceai.

La fel de importantă este și influența japoneză în Anglia, la sfârșitul secolului 19, în ceea ce privește conceptul de măsuță joasă.

În timpul epocii Victoriene, măsuța de cafea era utilizată pentru a așeza ceștile de ceai, după obiceiul și moda vremii, ceea ce a crescut cererea lor din ce în ce mai mult. Odată cu ieftinirea ceaiului, acesta era băut în aproape fiecare gospodărie, astfel că întâlnirile sociale în jurul „măsuței de ceai” au devenit o regulă nescrisă.

Tot în secolul al 19-lea, măsuțele de cafea erau mai înalte decât măsuțele pe care le folosim azi în living sau camera de zi. Odată cu trecerea timpului, design-ul s-a schimbat, în special pentru că scaunele înalte cu spătar atât de populare în Anglia au fost încet-încet înlocuite de canapele, banchete și taburete.

Mai târziu, în secolul 20, companiile de cafea din Statele Unite au introdus „pauza de cafea” în timpul serviciului, ceea ce a făcut ca noua băutură să devină favorita majorității oamenilor, mai mult decât ceaiul, și a încurajat și mai mult achiziționarea unei măsuțe de cafea pentru acasă.Toate aceste schimbări sociale și de design de-a lungul timpului au influențat prezentul măsuțelor de cafea, care devin acum din ce în ce mai eclectice. Se folosesc materiale diverse, combinații de lemn, sticlă, și altele, iar stilurile sunt extrem de variate, reflectând trecutul atât de divers și bogat.

Astăzi, căutăm soluții ușoare, calitative și eficiente, care nu necesită experți sau timp îndelungat în amenajare sau montare.Vino în Magazinele Casa Rusu și alege măsuța potrivită, dintr-o colecție cuprinzătoare și variată de mese simple, dar de efect, potrivite oricărui ambient și stil: de la modern, la minimalist.

Descoperă măsuța potrivită - pentru că aceasta e, în definitiv, piesa centrală a unui living dotat cu tot ceea ce ai nevoie pentru confort și relaxare!