Wishlist 0
()
Ne pare rău!
Nu ai niciun produs în wishlist.
Amenajarea dormitorului perfect în 4 pași simpli
Amenajarea dormitorului perfect în 4 pași simpli

Idei de amenajare pentru dormitor

Este ultimul loc pe care îl vezi noaptea și primul loc în care te trezești dimineața, așa că de ce să nu-ți transformi dormitorul dintr-unul întunecat și haotic într-unul relaxant, revigorant și odihnitor. Am pregătit câteva idei care s-ar putea să te ajute în acest sens.

Nuanțe de mobila care induc somnul

Dormitorul este unul dintre cele mai sacre spații din casă însă, cu toate acestea, de multe ori e un loc trecut cu vederea. Dacă vrei să ai o încăpere în care să te îndepărtezi de agitația din restul casei, acordă prioritate dormitorului și plasează-l ca principal punct de evadare. Nuanțele pastelate liniștitoare sunt cele mai potrivite pentru relaxare și pot fi introduse cu ușurință prin materiale, mobilier sau decorațiuni.

Fără telefon

Smartphone-urile și dormitorul nu sunt o combinație ideală - lumina albastră nu ne ajută să adormim repede, iar accesul constant la notificări, mesaje și știri ne ține departe de somn și ne menține într-o stare continuă de stres sau neliniște. Începeți să implementați o „zonă fără telefon” și apoi extindeți această regulă către toate tehnologiile, eliminând din dormitor chiar și televizorul. Înlocuiește timpul petrecut pe telefon cu 15 minute de meditație, 15 minute în care citești câteva pagini din cartea preferată sau 15 minute în care scrii în jurnal. Vei vedea că somnul va fi mult mai odihnitor.

Elemente naturale

Pentru ca somnul să fie cât mai dulce, lumina și culorile sunt esențiale. Optează pentru o lumină galbenă și mobilier din lemn în nuanțe calde. Acesta din urmă va creea o atmosferă primitoare pe timpul zilei și un mediu perfect pentru somn în timpul nopții.

Mai mult cu mai puțin

Încearcă să eviți, pe cât posibil, încărcarea dormitorului cu multe decorațiuni sau prea multe corpuri de mobilier. În felul acesta, vei păstra un ambient aerisit și ordonat. Cel mai bine este să alegi colecții modulare pentru dormitor, care îți permit să alegi doar piesele pe care le dorești sau care se potrivesc în decor.